1-2 hverdages levering

Gratis fragt ved køb over 499,-

Showroom i Helsingør

14 dages returret

Søg
Hos Livrig finder du alt til den gode start. Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål. ♥

Hvorfor bære sin baby?

Babybæring

Slynger, vikler og bæreseler vinder med god grund mere og mere frem herhjemme i Danmark. Det har dog længe været en naturlig del af andre kulturer, grundet de mange fordele for både baby og voksen.

Strækvikler er helt idelle til nyfødte. Når din baby vejer omkring 9 kg er det en god ide at gå fra strækvikle til fastvikle eller over til bæresele, da du på nuværende tidspunkt højest sandsynlig vil føle at strækviklen vil trække dig fremad i ryggen.

Fordele for baby

Motorik Bærerens bevægelse styrker babys motorik og balancesans, hvilket senere har positiv indflydelse på barnets kravle/gå egenskaber og sproglige udvikling. Beroligere Den nære fysiske kontakt er med til at frigive oxytocin, der nedsætter stress og virker beroligende. Bedre søvn Fysisk kontakt beroligere nervesystemet – et roligt nervesystem giver roligere søvn. Træning Babys naturlige kropsholdning støttes og trænes under korrekt bæring (c-formet rund ryg og hofteskåle, der peger fremad). Hud mod hud Tæt babybæring, især hud mod hud, hjælper baby til at regulerer varmen. Babys kropstemperatur er nemlig ustabil i den første tid udenfor livmoderen. Baby behøver øjenkontakt  Med babys pande i kysseafstand kan din baby se dine ansigtsudtryk. Babyer har fra naturens side brug for øjenkontakt, for at kunne aflæse den voksnes følelser, og dermed modtage signaler om at alt er okay og barnet dermed kan føle ro.

Fordele for forældre

Praktisk
Frie hænder til praktiske gøremål.

Kærlighedshormonet “oxytocin”
Dette hormon udløses af tæt babybæring og virker beroligende på både voksen og barn. Hormonet siges også at være med til at modvirke fødselsdepression. Desuden er oxytocin essentielt for amning, da hormonet er ansvarlig for nedløbsrefleksen.

Undgå belastningsskader
Med stabil kropsstilling undgåes skævvridning af ryg og ømme skuldre.

Gratis” træning
Babys vægt træner roligt og sikkert dine mave- og rygmuskler op – og du bliver stærkere i takt med at baby vokser.

Øget tilknytning
Fysisk kontakt øger tilknytning mellem voksen og barn.

Scroll to Top

Få 10% rabat på dit køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit køb*.
Du modtager rabatkoden med det samme, og kan til en hver tid framelde dig igen.

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer eller gavekort.