1-2 hverdages levering

Gratis fragt ved køb over 499,-

Showroom i Helsingør

14 dages returret

Søg
Hos Livrig finder du alt til den gode start. Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål. ♥

Gode tips fra kænguru-moren

Bær dit barn kærligt – både inde i og uden for maven. 10 gode tips til, hvorfor kangaroo care er en susses
MOBY_BumpAndBeyond_High-5583

Flere steder rundt omkring i verden er nye mødre begyndt at tage tips fra det elskede pattedyr; kænguruen. Kænguruer er nemlig kendt for deres evne til at bære deres unger i pungen på maven. Forskning tyder på, at denne type tæt “hud-mod-hud” kontakt er yderst nyttig for babyer – især dem, der er født for tidligt. Der er flere og flere undersøgelser der viser, at “hud-mod-hud” kontakt er yderst vigtig og nyttigt for nyfødte babyer.

Forskning bag Kangaroo Care

Konceptet ”hud-mod-hud” kontakt eller Kangaroo Care mellem det nyfødte barn og barnets forældre er efterhånden begyndt at blive implementeret rundt omkring i hele verden. Det hele begyndte i 1970’erne, da Dr. Edgar Rey Sanabria og Dr. Hector Martinez, to praktiserede læger på San Juan de Dios Hospital i Bogota, Colombia, stod overfor høje dødelighedsrater. De høje dødelighedsrater opstod, da der ikke var nok kuvøser til alle de nyfødte babyer. Dr. Rey begyndte, at se mod naturens veje og de naturlige midler til nye idéer, som man kunne bruge for at redde babyliv. 

Han begyndte at undersøge, hvordan en kænguru-mor passede på deres nyfødte unger. En kænguru-mor giver nemlig den så kaldte “hud-mod-hud” kontakt, når de bærer ungerne tæt ind til sig. Dr. Rey og dr. Martinez prøvede at implementere ideen hos nybagte mødre. Så i stedet for, at de nyfødte babyer blev lagt i kuvøser, blev børnene på hospitalet lagt på morens bryst lige efter fødslen. Det viste sig, at de babyer, som lå tæt knyttet til deres mor, klarede sig bedst. Grunden til det er, at den tætte kontakt med sin mor hjalp de nyfødte børn med at holde sig varm og regulere deres umodne kropsfunktioner.

10 fordele ved Kangaroo Care

  1. Hjælper med at regulere babyens vejrtræning, puls og blodsukker
  2. Nedsætter risikoen for infektion
  3. Styrker babyens fordøjelse
  4. Forbedre babyens ammeevne
  5. Øger mælkeproduktionen
  6. Hjælper med at regulere babys kropstemperatur
  7. Styrker tilknytning til forælderen
  8. Giver baby længere perioder af dyb søvn
  9. Positive effekter på vægtøgning og udviklingsevner
  10. Ved at holde babyen i tæt kontakt med moderen kan den tilpasse sig det nye miljø, mens den stadig hører hjerteslag og kropsrytmer, den er vant til fra livmoderen.

Hud-mod-hud kontaktens fordele for mor og baby

Den certificerede babywearing ekspert Laura Brown siger, at hun altid opmuntrer nybagte mødre til at styrke tilknytningen til sit barn ved hjælp af hud-mod-hud, da fordelene for både mor og baby er så essentielle. Hun anbefaler, at have et bæreredskab der er lige så let at bruge som MOBY Bump & Beyond T-shirt Wrap, fordi det hjælper nybagte mødre til at nyde den uvurderlige nærhed med sin baby allerede fra dag et – på en nem og sikker måde. 

Flere undersøgelser viser, at den nære hud-mod-hud kontakt er godt for mødre og kan reducere risikoen for blandt andet fødselsdepression og hjælper med at opbygge en stærk tilknytning mellem mor og baby. For ammende mødre hjælper Kangaroo Care med et lette overgangen til en succesfuld amning – især den første time efter fødslen, som kaldes “den gyldne time”. Undersøgelser viser, at hud-mod-hud kontakten øger mælkeforsyningen og er et af de første skridt mod en vellykket ammerejse. 


Fortsæt Kangaroo Care efter hjemkomsten

Efter hjemkomsten fra hospitalet, er det vigtigt at have selvtilliden til at fortsætte den tætte hud-mod-hud kontakt. MOBY har fornyligt lanceret Bump & Beyond T-shirt Wrap, som netop er designet til den første tid med baby. For gravide kvinder giver den støtte til den voksende mave og ømme ryg i tredje trimester og efter barnets fødsels, konverteres den let til en bære T-shirt, der holder den lille nyfødte tæt og hud-mod-hud. Bump og Beyond bære t-shirt hjælper til en let overgang fra livmoderen og ud i den store nye verden.  


Forbedret kropsholdning

Bære t-shirtens spandex stræk giver god støtte og bidrager til en forbedret kropsholdning. Som gravid har man tendens til at overkroppen synker lidt sammen og man svajer mere i lænden, for at kompensere for den tunge mave. Bump & Beyond giver den kommende mor mulighed for at støtte maven eller ryggen afhængig af hvordan den bindes.  Det åndbare stof hjælper også med at regulere babys kropstemperatur og gør den nære hud-mod-hud kontakt mere komfortabel. 

Mange mødre elsker det enkle og klassiske design med et ergonomisk fit og så er den ultra-nem at tage på. Lige så let som en t-shirt.

Pris: 499 kr.

Scroll to Top

Få 10% rabat på dit køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit køb*.
Du modtager rabatkoden med det samme, og kan til en hver tid framelde dig igen.

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer eller gavekort.