1-2 hverdages levering

Gratis fragt ved køb over 499,-

Showroom i Helsingør

14 dages returret

Søg
Hos Livrig finder du alt til den gode start. Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål. ♥

Hvilket bæreredskab skal jeg vælge?

02-Fid-jc-2177-0004.jpg

Er din lille baby også kommet til verden for nyligt? og skal I til at finde det helt rigtige bæreredskab til jeres lille guldklump men er i tvivl om hvilket? Så fortvivl ikke – Det forstår vi godt! – der er nemlig utrolig mange muligheder, når det kommer til at bære sin baby. – Man kan have mange spørgsmål til, hvilket bæreredskab der er det rigtige for en selv og ens baby.

Indenfor bæreredskaber findes der mange forskellige slags og mange typer inde for hver kategori, som kan gøre det lidt mere uoverskueligt at forstå hvad forskellen egentlig er.

Fastvikle

Fastviklen er et lang stykke stof. Stoffet er lavet af vævet stof. En fastvikle er meget komfortable at bære i. Det skyldes bl.a. at stoffet smyger sig meget tæt til både bærers og barns krop, hvilket vil støtte bedre end når barnets vægt ikke kommer helt så tæt på bærers krop. Det der kendetegner fastviklen er at stoffet i en fastvikle er mere fast. Derfor kan viklen godt skulle anvendes et par gange før viklen følelse helt blød og behagelig. Grundet det tykke stof som viklen er lavet af, kræver det at man er lidt mere tålmodig med, at få viklen til at sidde helt rigtig. Der skal ofte øves lidt, hvis man ikke har brugt vikler før. En fastvikle sidder først rigtigt, når den er stram om barnet og er rigtig justeret. En fastvikle skal dog bindes på ny, hvergang du tager din baby op. Med en fastvikle kan du bære din lille baby i længere tid, mange fastvikler kan nemlig bære ens baby til barnet vejer omkring 20 kg.

Fastviklen fordeler vægten på børn så der mulighed for, at bære ens barn i længere tid uden smerter. Fastviklen kan bindes på utalligt af måder og er velegnet til mave, ryg og hofte bæring. – Den giver maksimal støtte til dig og din baby.

Fastviklen er velegnet til dig:

 • Der gerne vil bruge lidt tid på at lære at binde vikler
 • Der gerne vil bærer i lang tid
 • Der gerne vil have en vikle der holder længe

Se mere om vores udvalg her.

10-Fid-jc-2004-0004
03-Fid-jc-2162-0006

Ringslynge

En ringslynge er kendetegnet ved et lang stykke stof med to ringe i den ene ende, hvori man binder slyngen. De to ringe udgør låse og justeringsmekanismen, dvs. den er lettere og hurtigere at binde end viklerne. Ringslyngen kan ”bindes” på forhånd, så du bare skal sætte dit barn ned, hvorefter stoffets trækkes op og så skal slyngen strammes til. En ringslynge kræver ikke så meget øvelse, som viklerne gør. Stoffet i ringslynge former sig efter kroppen og giver din baby en tryg følelse. Med en ringslynge kan du bære dit barn på maven, hofte og ryggen. Du kan dog kun bære barnet på hofterne og ryggen, når barnet holder hovedet stabilt selv. Ringslyngen er rigtig god til de lidt kortere ture, og er nem og enkel, at bruge når baby skal bæres i den travle hverdag. Ringslyngen fordeler kun vægten på den ene skulder og kan derfor være lidt ubehagelig at bære i, i lang tid. Man kan med fordel skifte skulder engang imellem så det ikke kun er den ene skulder hvergang.

Ringeslyngen er velegnet til dig:

 • Når det skal gå hurtig
 • Når man ikke gider indviklede bindinger
 • Der hurtigt vil kunne få dit barn op og ned i slyngen 
 • Velegnet til kortere tidsintervaller

Se mere om vores udvalg her.

Bæresele

En bæresele er en nem og hurtig måde at bære sin baby på. Du placeret blot barnet i selen og så du klar. –  Så hvis det ikke lige er dig at stå og prøve dig frem med vikler og ringslynger, fordi tålmodighed ikke lige er der og tiden måske er lidt presset, så er en bæresele en god ide. At bære i bæresele er både behageligt for dig og dit barn. En bæresele giver både dig og din lille baby en god støtte og med den rette sele er det både ergonomisk for dig og baby.

En bæresele kan bruges i lang tid faktisk indtil du føler, at din baby er voksede ud af den eller at baby er blevet for tung at bære. På nogle bæreseler vil du dog finde et maksimum kg.

Bæreselen er velegnet til dig

 • Der ikke vil bruge tid på at lære at binde vikler og slynger
 • Der gerne vil have det skal være nemt og hurtigt
 • Der gerne vil bære i længere tid

Se vores store udvalg af bæreseler her.

02-Fid-FU-V2-2177
Classic-Pear-6509

Strækvikle

En strækvikle er et meget lang stykke stof, som er designet til at bære små babyer i. En strækvikle bruges på den måde, at man binder stoffet om sig og så binder man enderne sammen. På den måde bliver der lavet et “sæde” ud af stoffet, som nyfødte babyer kan side i. Der findes 2 typer af strækvikler der findes en-vejs og 2-vejs strækler. Læs meget mere om dette her.

Strækviklen kan bindes på forhånd, hvorefter du kan placere dit barn den. I denne vikle vil du sagtens kunne tage din lille baby ud af viklen uden at binde den op. På den måde slipper du for at stå og fumle med det og baby samtidig.

Strækviklen er lavet af blødt strækbart stof, som former sig om kroppen, hvilket vil skabe en tryghed for ens lille baby. En strækvikle bruges ofte kun til helt nyfødte babyer og til de er omkring 6 måneder gamle. Strækvikler giver nemlig den såkaldte ”Kangaroo Care”, som alle babyer elsker. De elsker at være helt tæt på deres forældre og det skaber tryghed hos baby, at være nær dig som forældre. Læs mere om “Kangaroo Care”  her.

Strækviklen er velegnet til dig

 • Der gerne vil have din baby helt tæt på dig
 • Der gerne vil bruge lidt tid på at lære viklen
 • Der gerne vil slippe for at fumle med både vikle og baby

Se vores store udvalg her.

Scroll to Top

Få 10% rabat på dit køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit køb*.
Du modtager rabatkoden med det samme, og kan til en hver tid framelde dig igen.

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer eller gavekort.