1-2 hverdages levering

Gratis fragt ved køb over 499,-

Showroom i Helsingør

14 dages returret

Søg
Hos Livrig finder du alt til den gode start. Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål. ♥

Forskellen på vikler

Evo-Lattice-6720

At bære sin baby i en vikle skaber tryghed og nærvær for ens lille baby – og hvem elsker ikke at værne om sin lille nyfødte guldklump hele tiden – samtidig med at du kan have dine hænder frie? Der findes mange forskellige typer af vikler, som alle kan noget forskelligt. Det kan være svært at finde ud af, hvad forskellen egentlig er på viklerne og det kan måske også virke lidt uoverskueligt med de mange forskelige slags der er på markedet idag. Hos os har vi et stort udvalg af både strækvikler og fastvikler – men hvad er egentlig forskellen på dem?

Strækvikle

En strækvikle er et langt stykke stof, som typisk er omkring 4-5 meter langt. Stoffet er lavet i blødt materiale, som er meget elastisk. Der meget stræk i stoffet, så det giver sig og former sig efter kroppen, hvilket gør det behageligt for både dig og dit barn. Strækviklen føles blød og lækker at gå rundt med, men også at sidde i som baby. 

En strækvikle vikles rundt om din krop og bindes færdigt, inden du sætter dit barn i viklen. Først når viklen sidder tæt og stramt kan du placere dit barn trygt i viklen. Strækviklen er super nem at binde – det er lidt lige som med snørebånd. Når først du har lært det, kan du det i søvne. Strækviklen smyger sig om dit barn og din krop, så du kan få den til at sidde præcis, som du ønsker at den skal sidde for at være behagelig for dig og din baby.

Med en strækvikle vil du slippe for at binde viklen, hvergang du skal have dit barn ud af den – fx ved amning eller bleskift. Du skal derfor ikke stå og bøvle med at holde dit lille barn og binde viklen samtidig. Se mere om vores udvalg her

En strækvikle kan bruges op til at din baby vejer omkring 10 kg. Strækviklen passer til alle og er mest velegnet til nyfødte baby. Den er særligt velegnet til nyfødte babyer, fordi strækviklen giver den så kaldte kangaroo care som er meget vigtigt for din lille nyfødte. Læs mere om kangaroo care her.

Vanilla-300-8200

En- vejs stræk og to-vejs stræk

Der findes 2 forskellige typer strækvikler. De 2 hovedtyper er en-vejs stræk og to-vejs stræk. Forskellen på dem er at en-vejsviklen kun har et stræk på den korte led, hvor to-vejsviklen har et stræk både på den korte og den lange led.

  • En 1- vejs strækvikle strækker sig kun i højden. Grundet viklen kun strækker sig i en retning, kan den være lidt svære at få til at sidde helt rigtigt. Den kan virke lidt svære at binde rigtigt, da den ikke er helt så elastisk. Den lavere elasticitet gør dog, at det er behageligere at bære et tungere barn i en en-vejs strækvikle, da den ikke giver sig lige så meget ved gang og bevægelse, som en to-vejs strækvikle ville gøre. 

  • To – vejs strækviklen kan strække sig i begge retninger både i højden og bredden og derfor er den mere elastisk. Denne type vikle skal dog bindes meget stramt inde du sætter din baby i viklen. Den skal faktisk sidde lige så stramt som en tube-top. En to-vejs strækvikle er i mange tilfælde nemmere for en nybegynder at få bundet rigtigt, da viklen strækker sig og former sig efter din baby. Det betyder at din baby altid sidder godt og stramt.

Fastvikle

En fastvikle og en strækvikle minder meget om hinanden men det, der kendetegner fastviklen er, at den er fast i stoffet.

Fastviklen kan godt skulle anvendes et par gange før, at viklen vil følelse blød og behagelig. Fastviklen er mere kraftig i stoffet og vævet i en helt fast vævning som ikke strækker sig på nogen leder. En fastvikle er også forholdsvis nem og enkelt at gå til, men den kræver måske lidt mere øvelse, at få bundet helt rigtigt. En fastvikle sidder først rigtigt, når den sidder helt stramt om barnet og er rigtig justeret. Fordelen ved en fastvikle er at den kan bruges i hele bæreperioden. Fastviklen kan faktisk bære dit barn frem til at det vejer omkring 20 kg.

Ved en fastvikle er vægtfordelingen også rigtig god, så du har mulighed for at bære dit barn i længere tid af gangen uden at opleve ubehag. Fastviklen kan bindes på et utal af måder og er velegnet til både mave, ryg og hofte bæring. Den giver maksimal støtte til dig og din baby. 
Se vores udvalg af fastvikler her.

11-Fid-jc-2004-0004

Forskellen på strækvikler og fastvikler

Forskellen på en strækvikle og en fastvikle er, at strækviklen er forholdsvis nem at gå til og bruge, hvor imod at fastviklen kræver lidt mere træning for at få til at sidde helt rigtigt omkring dit barn og dig. Det skyldes at stoffet i en fastvikle er mere kraftig og ikke strækker, som en strækvikle gør.

En fastvikle vil ikke give sig og blive slap på samme måde, som strækviklen vil efter en vis brugstid og derfor kan fastviklen også bruges i længere tid og til tungere børn. En fastvikle er vævet og giver sig kun diagonalt, som gør, at den støtter dit barn og dig bedre end strækviklen gør, hvilket er vigtigt i takt med, at barnet bliver tungere. En fastvikle skal bindes på ny hvergang, hvorimod at du med en strækvikle kan tage barnet op uden ny bindling.

Der er mange fordele ved både strækviklen og fastviklen. Strækviklen bruges ofte til helt nyfødte babyer, hvorefter mange skifter over til fastviklen, når barnet bliver tungere – ofte ved omkring 8 kg. 

Scroll to Top

Få 10% rabat på dit køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på dit køb*.
Du modtager rabatkoden med det samme, og kan til en hver tid framelde dig igen.

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer eller gavekort.